
Ingrediënten
- 8 drumsticks
- 150 g salami, in plakjes
- 2 eetl. zonnebloemolie of
- 2 eetl. olijfolie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1 theel. paprikapoeder
- 1 mespunt komijnpoeder (djinten)
- 250 ml kippenbouillon
- 500 g zuurkool, uitgelekt
- 125 ml crème fraîche of
- 125 ml kookroom
- 750 g aardappels, gehalveerd, geschild
- 2 eetl. peterselie of, gehakt
- 2 theel. gedroogde peterselie
Instructies
- Bestrooi de kip met zout en peper. Snijd grote salamiplakken in vieren.
- Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de salami krokant. Schep de worst uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui in het bakvet en bak de kip goudbruin. Bestrooi met paprikapoeder en komijn en giet de bouillon erbij.
- Schep de zuurkool en crème fraîche erdoor en stoof zachtjes 25 minuten.
- Kook intussen de aardappels met zout gaar. Bestrooi de zuurkoolschotel met de salami en peterselie. Serveer met de aardappels.
Reageer op dit onderwerp