
Ingrediënten
- 2 preien
- 2 grote tomaten
- 2 gele paprika’s
- 150 g gemengde noten
- 2 potten à 685 gram jonge kapucijners
- olijfolie
- 1 el kerriepoeder
- piccalilly
- dikke yoghurt
- peper en zout
Instructies
- Snijd de prei in ringen, de tomaten en de paprika’s in stukken. Hak de noten grof. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
- Verwarm een scheut olijfolie in een wok of diepe koekenpan en roerbak de paprika 4 minuten. Voeg de prei toe en roerbak 2 minuten mee. Roer het kerriepoeder erdoor, bak ½ minuut en voeg dan de tomaten toe. Bak nog 5 minuten. Roer dan de kapucijners, 3-6 el piccalilly en ¾ van de noten erdoor. Warm alles goed door.
- Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden, strooi de rest van de noten erover en geef de yoghurt erbij.
Note!
Tips: – Gebruik bruine-, witte- of kidneybonen in plaats van kapucijners. – Voor een vleesvariant kun je uitgebakken spekjes, rul gebakken gehakt of blokjes gebakken bloedworst aan de kapucijners toevoegen.
Reageer op dit onderwerp