
Ingrediënten
- 3 el olijfolie of
- 3 el arachideolie
- 125 g gerookte spekreepjes
- 750 g runderriblappen, in blokjes
- 150 g sjalotjes, in kwarten
- 250 g knolselderij, in blokjes
- 1,5 el bloem
- 0,5 el verse tijm, alleen de blaadjes
- 2 steranijs
- 300 ml rode wijn
- 300 ml rundvleesbouillon
- 250 g champignons, schoongeveegd, in kwarten
- 1 el mosterd
- 0,5 bosje bladselderij, grof gehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes uit. Schep ze uit de pan.
- Bak het vlees in het bakvet goudbruin. Voeg de sjalotten en knolselderij toe en bak ze 4-5 minuten mee.
- Bestrooi met de bloem, zout en peper. Voeg de spekreepjes, tijm, steranijs, wijn en bouillon toe.
- Stoof afgedekt minimaal 2 uur op een lage stand, tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 20 minuten van de stooftijd de champignons en mosterd toe.
- Verwijder de steranijs. Bestrooi de stoof met de bladselderij.
- Lekker met zuurkool en aardappelpuree.
Note!
Tips: – Neem sukadelappen of doorregen runderlappen in plaats van riblappen voor dit recept. – Vervang de tijm in dit gerecht door rozemarijn of Provençaalse kruiden.
[signoff]
Reageer op dit onderwerp