
Ingrediënten
- 2 eetl. boter
- 600 g doorregen runderlappen, in 8 stukken
- 1 eetl. bloem
- 1 eetl. olie
- 6 sjalotjes, gehalveerd
- 600 ml runderbouillon van tablet
- 2 eetl. balsamicoazijn
- 1 bakje laurierblaadje
- 2 takjes tijm
- 2 bakjes kruidnagels
- 400 g pompoenen, geschild, in stukken
- 8 dadels, gehalveerd, zonder pit
Instructies
- Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem.
- Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los.
- Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten.
- Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe.
- Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden.
- Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.
[signoff]
Reageer op dit onderwerp