Ingrediënten
- 1,5 kg witte en groene asperges
- 1 kg krieltje in de schil
- 1 citroen
- 6 lente-/bosuitjes
- 50 g boter
- 250 g gerookte zalm
Instructies
- Schil de witte asperges en snijd het harde stukje aan de onderkant eraf.
- Kook de asperges in ruim kokend water in een hapjespan in 15-30 minuten gaar.
- Snijd van de groene asperges het harde stukje aan de onderkant af en kook ze 8 minuten.
- Giet af en laat uitlekken.
- Schrob ondertussen de krieltjes onder koud stromend water goed schoon en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Rasp de schil van de citroen en pers de vucht uit.
- Snijd de bosuitjes in stukjes.
- Verwarm in een hapjespan 40 g boter met de citroenrasp en naar smaak wat peper, zout en citroensap.
- Leg de asperges in de boter en houd ze warm.
- Meng de warme krieltjes met de bosuitjes en de rest van de boter.
- Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de asperges met citroenboter over 4 borden, leg de plakjes zalm ernaast en schep de krieltjes erbij.
Foto: DEEN Supermarkten
Reageer op dit onderwerp