
Ingrediënten
- olijfolie
- 900 g spinazie, panklaar
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 rode uien, gesnipperd
- 250 g ricotta
- 0,5 el Italiaanse kruiden
- 3 courgettes
- 500 g zalmfilets
- 4 tomaten, in dunne plakken
- 125 g mozzarella, in plakken
- 100 g belegen kaas, geraspt
- eventueel blaadje oregano, om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in porties met de knoflook totdat de spinazie geslonken is.
- Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht er iets uit. Fruit de ui in de wok, voeg de spinazie eraan toe en zet de warmtebron uit.
- Schep de ricotta en Italiaanse kruiden erdoor. Schaaf de courgettes in lange dunne plakken.
- Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze kort in de grillpan. Leg ze naast elkaar op een bord.
- Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit wat olie en bak de zalmfilets hierin circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis in stukjes en meng door het spinaziemengsel.
- Leg een laagje courgetteplakken in de ovenschaal. Verdeel daarover een laagje spinaziesaus met daarop weer een laagje courgette.
- Bouw de lasagne zo op en eindig met een laag saus. Verdeel de tomaten en mozzarella erover.
- Bestrooi met de geraspte kaas en zet de lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met oregano.
Reageer op dit onderwerp