
Ingrediënten
- 750 g runderlappen, in blokjes
- 2 rode uien, in parten
- 4 teentjes knoflook, in plakjes
- 200 g chorizo, in plakjes
- 0,5 tl chilipoeder
- 100 ml olijfolie
- 350 ml rode wijn
- 1 blik witte bonen, afgespoeld, uitgelekt
- 300 g winterwortels, in dikke plakken
- 300 g preien, in ringen
- 4 aardappels, geschild, in blokjes
- 2 rode paprika’s, in repen
- 2 el platte peterselie, gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi het rundvlees met zout en schep met de ui, knoflook, chorizo en chilipoeder in de ovenschaal.
- Giet de olijfolie erover en schep alles om. Zet afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven. Giet de wijn erbij en stoof nog 45 minuten.
- Voeg de witte bonen, wortel, prei, aardappels en paprika’s toe en gaar nog 45 minuten. Bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met rijst.
Note!
Benodigdheden: ovenschaal met deksel of ovenvaste braadpan
Reageer op dit onderwerp