
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 50 g boter of
- 50 ml olie
- 400 ml kokosmelk, blik
- 1 eetl. kerriepoeder
- 1 eetl. chilipoeder
- eventueel 4 bospenen, geschrapt, in plakjes
- eventueel 8 champignons, in plakjes, schoongeveegd
- 1 kg kipfilet of, in stukjes, gekookt
- 1 kip, in stukken, gekookt
- 0,5 rode paprika, in stukjes, beetgaar
- 0,5 groene paprika, in stukjes, beetgaar
Instructies
- Bak de knoflook in de olie of de boter tot het goudbruin is. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht en glazig is.
- Doe er de kokosmelk, de kerriepoeder en chilipoeder bij. Meng alles goed door elkaar. Voeg er eventueel nog een paar in plakjes gesneden worteltjes en een handje champignons aan toe.
- Doe er de gare kipdelen of de in stukjes gesneden kipfilet bij en breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 10-15 minuten doorwarmen en roer er vlak voor het opdienen de stukjes paprika door.
- Eet er (gele) rijst en een frisse komkommersalade bij.
Reageer op dit onderwerp