
Ingrediënten
- 3 eetl. olijfolie of
- 3 eetl. arachideolie
- 1000 g runderriblappen, in grote dobbelstenen
- 2 eetl. bloem
- 1 winterwortel, in plakken
- 2 uien, in ringen
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 70 g tomatenpuree, blikje
- 150 ml rode wijn
- 400 ml runderfond of, pot
- 400 ml vleesbouillon van tablet
- 400 g gepelde tomaten, blik
- 2 rode pepers, in stukjes, zonder zaadjes
- 400 g kidneybonen, blik
- 370 ml witte bonen, pot
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
- Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
- Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
- Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
- Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.
Reageer op dit onderwerp