
Ingrediënten
- 350 g penne
- 75 g pijnboompitten
- 4 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 4 stengels bleekselderij, in stukjes
- 400 g broccoliroosjes, grof gehakt
- 300 g spinazie, panklaar
- 200 g peultjes, in stukjes
- 250 ml groentebouillon
- 300 g roomkaas
- 1 citroen, rasp en sap
Instructies
- Kook de pasta beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
- Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de ui, bleekselderij en broccoli circa 5 minuten op een hoge stand. Roer regelmatig.
- Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat deze slinken. Voeg de peultjes toe en bak 2-3 minuten mee.
- Voeg de bouillon en roomkaas toe en roer circa 3 minuten tot de roomkaas is gesmolten. Giet de pasta af, laat uitlekken en roer de pasta door de saus.
- Neem de pan van de warmtebron, voeg citroenrasp en -sap toe en meng goed. Bestrooi de pasta met de pijnboompitten.
Reageer op dit onderwerp