
Ingrediënten
- 3 uien, grof gehakt
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 3 tomaten, in blokjes
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
- 2 blikken zwarte bonen
- 750 ml groentebouillon
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tortillawraps, in reepjes
- 6 el crème fraîche
- 2 avocado’s, in plakjes
- 0,5 rode peper, in ringetjes
Instructies
- Pureer de ui met de knoflook, tomaten, specerijen, de helft van de bonen en alle bouillon glad. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoge stand.
- Voeg de soep vervolgens toe en kook circa 30 minuten op middelhoge stand. Voeg de rest van de bonen toe en kook circa 10 minuten verder.
- Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tortillareepjes in 3-5 minuten krokant. Verdeel de soep over 4 kommen.
- Lepel de crème fraîche in het midden en garneer met de tortillareepjes, avocado en rode peper.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp