Wat eten wij vandaag: Mexicaanse bonensoep


Mexicaanse bonensoep

Wat eten wij vandaag: Mexicaanse bonensoep

Wat eten wij vandaag: Mexicaanse bonensoep Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 uien, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 2 blikken zwarte bonen
  • 750 ml groentebouillon
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tortillawraps, in reepjes
  • 6 el crème fraîche
  • 2 avocado’s, in plakjes
  • 0,5 rode peper, in ringetjes

Instructies

  1. Pureer de ui met de knoflook, tomaten, specerijen, de helft van de bonen en alle bouillon glad. Verhit 1 eetlepel olie op middelhoge stand.
  2. Voeg de soep vervolgens toe en kook circa 30 minuten op middelhoge stand. Voeg de rest van de bonen toe en kook circa 10 minuten verder.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de tortillareepjes in 3-5 minuten krokant. Verdeel de soep over 4 kommen.
  4. Lepel de crème fraîche in het midden en garneer met de tortillareepjes, avocado en rode peper.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin