
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 6 kippenbouten of
- 6 kippenpoten
- 2 uien, gesnipperd
- 1 wortel, geraspt
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el peterselie, fijngehakt
- 2 takjes rozemarijn
- 0,5 rode peper, fijngehakt
- 300 g champignons
- 125 ml rode wijn
- 2 blikken tomatenblokjes
- 300 g rijst
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
- Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
- Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
- Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
- Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
- Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.
Reageer op dit onderwerp