
Ingrediënten
- 600 g diepvrieskabeljauwfilets, ontdooid
- 3 eetl. bloem
- 450 g krieltjes, gehalveerd, voorgekookt
- 3 eetl. arachideolie of
- 3 eetl. vloeibaar bakproduct
- 400 g preien, in smalle ringen, schoongemaakt
- 1 eetl. kerriepoeder
- 100 ml visbouillon
- 200 ml kookroom
- 0,5 citroen, in partje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en verdeel deze in 4 porties. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper en haal door de bloem.
- Leg de krieltjes op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
- Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie en bak de vis hierin 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
- Roerbak de prei met kerriepoeder 3 minuten in het bakvet van de vis.
- Giet de vis- bouillon en kookroom bij de prei en kook zachtjes 3 minuten. Serveer de preisaus bij de vis en de krieltjes en garneer met citroen.
Note!
Tips: Bestrooi de vis met saus eens met een beetje geraspte kaas en zet even onder een hete ovengrill.
Reageer op dit onderwerp