
Ingredients
- 2 el olijfolie
- 4 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 3 laurierblaadjes
- 1 pot geroosterde paprika, gepureerd
- 750 g sukadelappen of, in blokjes
- 750 g runderriblappen, in blokjes
- 100 ml rode wijn
- 1,5 l vleesbouillon
- 1 rode paprika, in blokjes, zonder zaadjes
- 1 vleestomaat, gepeld, in blokjes
- 4 vastkokende aardappels, geschild, in blokjes
- 100 g bloem
- 1 ei
Instructions
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de knoflook, paprikapoeder, komijn, zout, peper, laurierblaadjes en de gepureerde paprika’s toe en bak 2 minuten.
- Schep het vlees erdoor en smoor 15-20 minuten op een lage stand. Giet de wijn en de helft van de bouillon erbij.
- Voeg de paprika en tomaat toe en stoof zachtjes 1 uur. Voeg de rest van de bouillon toe en stoof nog 1 uur, tot het vlees zacht is.
- Kook de aardappelblokjes intussen in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Kneed van de bloem met het ei en een snufje zout een soepel en zacht deeg. Vorm er kleine bolletjes van en kook ze 3 minuten in water gaar.
- Voeg de aardappelblokjes en deegballetjes toe aan de soep en warm ze even mee.
Notes
Tips – Schep voor het serveren 1 eetlepelzure room of crème fraîche op de soep. – Vervang 100 gram van het vlees in dit recept door magere gerookte spekreepjes.
Reageer op dit onderwerp