
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 bloemkool
- 4 tomaten
- zonnebloemolie
- 0,5 el komijnzaad
- 2 el kerriepoeder
- 4 el kokosrasp
- 600 g linzen
- 4 el dikke yoghurt
- 3 el koriander, fijngehakt
Instructies
- Pel en snijd de uien in partjes.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit 2 el olie in een diepe pan en bak hierin de uien 3 min.
- Bak vervolgens het komijnzaad en kerriepoeder 1 minuut mee.
- Schep de bloemkool, tomaten en kokos erdoor.
- Laat de linzen uitlekken, spoel ze af met koud water en voeg ze aan het bloemkool-kerriemengsel toe.
- Schenk er 300 ml koud water bij.
- Breng tegen de kook aan en laat met deksel 10-15 minuten pruttelen, geregeld omscheppen.
- Breng eventueel op smaak met wat zout.
- Verdeel de bloemkool en linzencurry over 4 kommen.
- Schep de yoghurt erop en strooi de koriander erover.
- Geef er warm naan-knoflookbrood of meergranenbrood bij.
Reageer op dit onderwerp