Ingrediënten
- 6 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 500 g rijst, gekookt
- 4 zalmfilets
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 300 g diepvriesdoperwten, ontdooid
- 4 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 4 lente-/bosuitjes, in dunne reepjes
- 1 limoen, in partjes
Instructies
- Verhit 4 eetlepels olie en bak hierin de ui en rijst circa 10 minuten. Roer af en toe, maar niet te vaak. De rijst moet een beetje kleur krijgen.
- Verhit intussen de rest van de olie in een andere koekenpan en bak hierin de zalmfilets in 8-10 minuten aan beide kanten gaar. Voeg de knoflook en paprika toe aan de rijst en bak al roerend 2 minuten op een hoge stand.
- Voeg de doperwten, sojasaus en sesamolie toe en schep goed om. Bestrooi de gebakken rijst met de bosui en leg de zalmfilets erop. Serveer met de limoenpartjes.
Opmerkingen
Tips: Wanneer je de rijst de avond van tevoren al kookt, is dit gerecht niet alleen sneller klaar, je kunt de rijst ook veel beter opbakken.
Foto: DEEN Supermarkten