
Ingrediënten
- 400 g varkenslapjes
- 10 el woksaus soja sesam
- 600 g broccoli
- 3 takjes basilicum
- 1 zak woknoedels
- wokolie
Instructies
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- (Je kunt ook een grillpan gebruiken die hoeft pas op het laatste moment verwarmd te worden.
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 à 2 cm.
- en rijg ze aan 12 satéstokjes.
- Bestrijk ze (met een kwastje) met een beetje woksaus.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Haal de basilicumblaadje van de takjes en scheur grote blaadjes in stukjes.
- Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de wok noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
- Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de broccoli 2 min.
- Giet de broccoli af.
- Rooster ondertussen de saté rondom bruin en gaar, ca. 8 min.
- Geregeld keren en bestrijken met een beetje woksaus.
- Verwarm in de tussentijd een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wok olie toe en wok de broccoli 3-4 min.
- Voeg 6-8 el woksaus toe en wok nog 1 min.
- Schep vervolgens de wok noedels door het gerecht en warm goed door.
- Schep de basilicum erdoor.
- Serveer de saté bij de noedels.
Reageer op dit onderwerp