Wat eten wij vandaag: Groene en witte asperges met citroenboter

Groene en witte asperges met citroenboter

Wat eten wij vandaag: Groene en witte asperges met citroenboter

Wat eten wij vandaag: Groene en witte asperges met citroenboter

Aantal personen: 4 Kooktijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1,5 kg witte en groene asperges
  • 1 kg krieltje in de schil
  • 1 citroen
  • 6 lente-/bosuitjes
  • 50 g boter
  • 250 g gerookte zalm

Instructies

  1. Schil de witte asperges en snijd het harde stukje aan de onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim kokend water in een hapjespan in 15-30 minuten gaar.
  3. Snijd van de groene asperges het harde stukje aan de onderkant af en kook ze 8 minuten.
  4. Giet af en laat uitlekken.
  5. Schrob ondertussen de krieltjes onder koud stromend water goed schoon en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  6. Rasp de schil van de citroen en pers de vucht uit.
  7. Snijd de bosuitjes in stukjes.
  8. Verwarm in een hapjespan 40 g boter met de citroenrasp en naar smaak wat peper, zout en citroensap.
  9. Leg de asperges in de boter en houd ze warm.
  10. Meng de warme krieltjes met de bosuitjes en de rest van de boter.
  11. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
  12. Verdeel de asperges met citroenboter over 4 borden, leg de plakjes zalm ernaast en schep de krieltjes erbij.

Foto: DEEN Supermarkten

 

Reageer op dit onderwerp

Author: admin