Ingrediënten
- 5 el olijfolie en
- 1 el olijfolie, om te besprenkelen
- 2 uien, gesnipperd
- 1 laurierblaadje
- 1 chorizo, in blokjes
- 2 grote aardappels, geschild, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 750 ml kippenbouillon
- 1 kleine Chinese kool, in stukjes
- 1 handje platte peterselie, gehakt
Instructies
- Verhit 5 eetlepels olijfolie. Voeg de uien en laurier toe en bak circa 5 minuten. Voeg de chorizoworst en aardappels toe en bak circa 4 minuten, tot de olie vrijkomt uit de chorizo.
- Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Giet de kippenbouillon erbij en kook 6 minuten. Voeg de Chinese kool toe en kook nog 5 minuten verder, tot de kool en aardappels gaar zijn.
- Giet de soep in kommen en bedruppel met de rest van de olie. Bestrooi met de peterselie.
Foto: DEEN Supermarkten
Reageer op dit onderwerp