Ingrediënten
- 4 ribeyes
- 2 bossen witte of groene asperges
- olijfolie
- 2 el Urtekram BBQ spicemix
- 1 bosje gemengde groene kruiden
- 2 el boter
- peper en zout
Instructies
- Wrijf het vlees in met olijfolie en de BBQ-kruiden en laat ze op het aanrecht op temperatuur komen.
- Snijd het houtige stukje van de onderkant van de asperges. Schil witte asperges met een dunschiller (groene asperges hoeft u niet te schillen). Snijd de asperges in de lengte doormidden. Hak de kruiden grof.
- Grill de ribeye in een hete grillpan, op een grillplaat of op een hete BBQ om en om bruin en gaar: rood 4-5 minuten; rosé 6-7 minuten; doorbakken 8-10 minuten. Geregeld omkeren. Pak de steaks in folie, leg er een paar doeken op om ze warm te houden en laat ze 10 minuten rusten.
- Smelt ondertussen de boter in een grote koekenpan en bak de asperges 8 minuten op een matig hoog vuur. Geregeld omscheppen. Voeg de kruiden, wat peper en eventueel wat zout toe en schud de pan om. Verdeel de asperges over 4 borden en leg de steaks erop.
Opmerkingen
Tips – Als je wel koolhydraten wilt eten kun je de steaks serveren met frietjes, gepofte aardappels, aardappelkroketjes, brood of pasta. – Vervang de groenten door spitskool en sperziebonen of peultjes.
Foto: DEEN Supermarkten
Reageer op dit onderwerp