Ingrediënten
- 1 sinaasappel, schoongeboend
- 2 eetl. olijfolie
- 1 bosje lente-/bosui, in stukken van 4 cm
- 1 envelopje saffraan of
- 1 theel. saffraanpoeder
- 1 eetl. honing
- 100 g blanke rozijnen
- 600 g diepvrieskabeljauwfilets of, in stukken, ontdooid
- 600 g kabeljauwfilets, in stukken
- 100 g amandelschaafsel of
- 100 g blanke amandelen, grof gehakt
- 25 g boter
- 4 eetl. verse peterselie
Instructies
- Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
- Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten.
- Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin.
- Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen.
- Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor.
- Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.
Reageer op dit onderwerp