Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 bloemkool
- 500 ml room
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- nootmuskaat
Instructies
- Halveer het teentje knoflook en druk een beetje plat. Wrijf met de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
- Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
- Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
- Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
- Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
- Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.
Opmerkingen
Benodigdheden: ovenschaal, ingevet en aluminiumfolie Bereidingstijd: 15 minuten, 60 minuten oventijd
Reageer op dit onderwerp