Ingrediënten
- 400 g runderriblappen
- 4 uien
- 50 g boter
- paprikapoeder
- 4 takjes verse tijm
- 4 el tomatenpuree
- 500 g kruimige aardappels, geschild
- 600 g pastinaken, geschild
- 1 winterwortel, geschild
- 150 ml warme melk
Instructies
- Snijd het vlees in stukjes.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit 40 g boter in een stoofpan en bak hierin de stukjes vlees al omscheppende op hoog vuur lichtbruin.
- Voeg de uien, wat paprikapoeder en de takjes tijm toe en bak 2 minuten op laag vuur.
- Roer de tomatenpuree erdoor.
- Voeg naar smaak wat peper en zout toe en gieter al roerende zoveel water op dat het vlees net onder staat.
- Breng aan de kook.
- Laat op zo laag mogelijk vuur, met het deksel op de pan, gaar stoven in ca. 2 uur.
- Breng op het laatst het stoofvocht verder op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Bind het stoofvocht eventueel met wat allesbinder.
- Verwijder de takjes tijm.
- Snijd de aardappelen, pastinaak en wortel in gelijke stukken.
- Kook in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
- Giet de groenten af.
- Stamp ze grof en roer de rest van de boter en de melk (of het kookvocht) erdoor.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de pastinaakhutspot over 4 borden en schep de gestoofde riblapjes ernaast.
- Bestrooi eventueel met wat extra verse tijm.
Reageer op dit onderwerp