
Ingredients
- 600 g runderriblappen, in gelijke stukken
- 1 eetl. bloem
- 4 eetl. olijfolie
- 2 uien, in parten
- 1 mespunt saffraan
- 400 ml droge witte wijn
- 1 theel. venkelzaad of, gekneusd
- 1 theel. venkelpoeder
- 1 laurierblaadje
- eventueel 1 stukje foelie
- 400 ml runderfond of
- 400 ml runderbouillon
- 2 venkelknollen
- 2 takjes peterselie, fijngehakt
Instructions
- Dep het vlees goed droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout, peper en de bloem.
- Verhit de olie in een braadpan en braad hierin het vlees in porties om en om bruin.
- Neem het vlees uit de pan en roer de aanbaksels los.
- Voeg de uien toe en bak circa 5 minuten op een lage stand.
- Week de saffraan intussen in de wijn.
- Voeg het venkelzaad, de laurier, foelie en al het vlees weer toe aan de uien.
- Giet de fond en wijn erbij en breng aan de kook.
- Zet de warmtebron laag en laat onafgedekt circa 5 minuten zachtjes koken.
- Leg dan het deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven.
- Snijd intussen de venkel in dunne plakken.
- Leg de venkel na 1 uur stooftijd op het vlees en leg het deksel terug op de pan.
- Schep het vlees en de venkel op een grote schaal en houd eventueel warm in een matig warme oven.
- Kook het stoofvocht op een hoge stand een paar minuten in en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Giet deze saus over het vlees en bestrooi met de peterselie.
Notes
Tips – Dit recept is lekker met witte of zilvervliesrijst.
Reageer op dit onderwerp