
Ingrediënten
- 150 g winterwortels
- 1 gele paprika
- 250 g salami aan een stuk
- 3 el olijfolie
- 300 g boerenkool, fijngesneden
- 2 l vleesbouillon
- 100 g minimacaroni
- 75 g geraspte parmezaanse kaas
Instructies
- Schil de wortel en snijd deze in plakjes.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Verwijder het vel van de salami en snijd de worst in stukjes.
- Verhit de olie in een ruime soeppan en bak hierin de salami en de paprika ca. 3 minuten op laag vuur.
- Roerbak de boerenkool enkele minuten mee.
- Schenk de bouillon in de pan en voeg de plakjes wortel toe.
- Breng de bouillon aan de kook en laat de groenten in 15-20 minuten gaar worden.
- Kook de pasta mee volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Reageer op dit onderwerp