Wat eten wij vandaag: Spaanse tomatensoep


Spaanse tomatensoep

Wat eten wij vandaag: Spaanse tomatensoep

Wat eten wij vandaag: Spaanse tomatensoep Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 1 winterwortel, in blokjes
  • 3 tomaten, in stukken, ontveld
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 600 ml groentebouillon
  • 400 g witte bonen in tomatensaus, pot
  • 1 vegetarische rookworst, in plakjes
  • 2 el platte peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan, Fruit hierin de bleekselderij en wortel 2-3 minuten. Voeg de tomaten en knoflook toe en bak even mee.
  2. Roer de tomatenblokjes met sap, bouillon, witte bonen in tomatensaus en de worst erdoor en kook zachtjes 4-5 minuten.
  3. Bestrooi de soep met de peterselie. Lekker met stokbrood.

Note!

Tips: – Vervang de bleekselderij in dit recept door 1 venkelknol en snijd deze in dunne plakjes. – Neem kikkererwten in plaats van witte bonen voor deze soep.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin