
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 1 winterwortel, in blokjes
- 3 tomaten, in stukken, ontveld
- 3 teentjes knoflook, in plakjes
- 400 g tomatenblokjes, blik
- 600 ml groentebouillon
- 400 g witte bonen in tomatensaus, pot
- 1 vegetarische rookworst, in plakjes
- 2 el platte peterselie, gehakt
Instructies
- Verhit de olijfolie in een soeppan, Fruit hierin de bleekselderij en wortel 2-3 minuten. Voeg de tomaten en knoflook toe en bak even mee.
- Roer de tomatenblokjes met sap, bouillon, witte bonen in tomatensaus en de worst erdoor en kook zachtjes 4-5 minuten.
- Bestrooi de soep met de peterselie. Lekker met stokbrood.
Note!
Tips: – Vervang de bleekselderij in dit recept door 1 venkelknol en snijd deze in dunne plakjes. – Neem kikkererwten in plaats van witte bonen voor deze soep.
Reageer op dit onderwerp