
Ingrediënten
- 600 g kruimige aardappels, in stukken, panklaar
- 600 g gekookte bieten, geraspt
- 2 el olijfolie
- 400 g shoarmavlees, gekruid
- 1 el boter
- 100 ml warme melk
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 1 bosje dille, grof gehakt
Instructies
- Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Verwarm intussen de bietjes in een steelpan.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes op een hoge stand in een paar minuten bruin. Laat daarna zachtjes bakken op een lage stand.
- Giet de aardappels af. Stamp ze fijn met de boter en melk en schep de bietjes en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de dille door de stamppot en serveer met de shoarma.
Note!
Tip: Vervang de dille in dit recept door bieslook of koriander.
Reageer op dit onderwerp