Ingrediënten
- 1 kg aardappel
- 1 spitskool
- 400 g witvisfilets
- paneermeel
- bloem
- 2 eieren, losgeklopt
- 1 bol knoflook
- 300 ml olijfolie
- 150 ml warme melk
Instructies
- Kook de aardappelen in een laagje water gaar in ca. 20 minuten.
- Snijd de spitskool in dunne reepjes.
- Kook de spitskool de laatste 5 minuten mee met de aardappelen.
- Snijd de visfilets in dikke repen en bestrooi rondom met wat zout.
- Doe het paneermeel of grof broodkruim, de bloem en de losgeklopte eieren elk in een apart diep bord.
- Haal de reepjes vis eerst door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel of kruim.
- Zorg dat de reepjes rondom goed bedekt zijn.
- Haal de teentjes knoflook los en doe ze in de schil in een ovenvast schaaltje met de helft van de olijfolie.
- Pof de teentjes in een hete oven (van 200C) in ca. 15 minuten tot ze zacht zijn.
- Laat in de olie een beetje afkoelen.
- Haal de teentjes uit de olie en plop ze uit hun schilletje.
- Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de vissticks goudbruin in ca. 4 minuten.
- Stamp de aardappelen en spitskool fijn met de knoflookolie, melk (of kookvocht).
- Schep de gepofte knoflook door de stamppot en verdeel met de vis over 4 borden.
Reageer op dit onderwerp