
Ingrediënten
- 300 g penne
- 750 g broccoliroosjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g cherry-/kerstomaatjes
- 1 citroen
- 400 g tonijn in olijfolie
- mayonaise
- peper en zout
Instructies
- Kook de pasta in grote pan met ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Voeg de broccoliroosjes 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de pasta aan de pan toe. Giet na 5 minuten af en laat goed uitlekken.
- Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook klein. Halveer de tomaatjes. Giet de olie van de tonijn af en vang het op. Schep 3 el van de olie in een koekenpan. Verwarm de olie en bak hierin de ui 3 minuten op een matig vuur. Rasp de schil van de citroen erboven fijn. Voeg de knoflook en tomaatjes toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee. Breng op smaak met (vers gemalen) peper en eventueel wat zout.
- Pers in de tussentijd de citroen uit. Pureer met de staafmixer de tonijn met 4 el koud water, 2 el citroensap en 2-3 el mayonaise tot een gladde, dik vloeibare saus. Voeg als de saus nog te dik is 1-3 el water toe. Proef en breng op smaak met nog wat peper, eventueel wat zout en zo nodig citroensap.
- Meng de hete pasta en broccoli met de koude tonijnsaus en het hete tomaatmengsel. Verdeel over 4 warme borden.
Note!
Tips *- Gebruik ook eens zalm in plaats van tonijn. *_ Een afgekoeld restje van deze pasta kun je (direct na het eten) in een goed afgesloten diepvriesbakje of -zakje in de diepvries snel invriezen en een paar maanden bewaren.
Reageer op dit onderwerp