
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 0,5 tl cayennepeper
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt
- 2 paprika’s, in blokjes
- 1 limoen, rasp en sap
- 1 blik mais, uitgelekt
- 1 vegetarische rookworst
- 1 bosje koriander, fijngehakt
- 150 ml crème fraîche
- 3 el bieslook, fijngehakt
Instructies
- Prik de zoete aardappels een paar keer in met een vork en gaar ze in circa 9 minuten in de magnetron. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uien met de cayennepeper 5 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de bonen en paprika toe en bak circa 5 minuten. Neem de pan van de warmtebron, voeg het limoensap toe en roer goed door.
- Verhit in een andere pan de rest van de olie en bak hierin de mais en rookworst circa 5 minuten op een hoge stand.
- Pel of schil de zoete aardappels en stamp ze fijn met de koriander en crème fraîche. Roer de limoenrasp en bieslook erdoor.
- Verdeel de stamppot, het bonenmengsel en het rookworstmengsel in stroken over 4 kommen.
Reageer op dit onderwerp