Wat eten wij vandaag: Uienstamppot met spekjes, spruitjes en ananas


Uienstamppot met spekjes, spruitjes en ananas

Wat eten wij vandaag: Uienstamppot met spekjes, spruitjes en ananas

Wat eten wij vandaag: Uienstamppot met spekjes, spruitjes en ananas Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 750 g kruimige aardappels, geschild, in kleine stukjes
  • 400 g spruitjes, gehalveerd, panklaar
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 400 g rode uien, in dunne ringen
  • 1 rookworst
  • 100 ml melk
  • 1 blik ananas, in stukjes, op sap

Instructies

  1. Kook de aardappels in 15-18 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten van de kooktijd de spruitjes toe.
  2. Bak de spekblokjes circa 4 minuten in een droge, hete koekenpan. Voeg de uien toe en bak ze 10 minuten zachtjes mee.
  3. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels en spruitjes af en stamp met de melk, zout en peper tot een grove puree.
  4. Giet de ananas af en vang het sap op. Schep de spekjes met de uien en de ananas door de stamppot.
  5. Voeg eventueel nog wat van het ananassap toe en serveer met de rookworst.

Note!

Tips: Vervang in dit recept de spruitjes door reepjes paprika en bak deze mee met de uien.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin