
Ingrediënten
- 400 g runderriblappen
- 4 grote uien
- 40 g roomboter
- 2 el bloem
- 2 el azijn
- 1 blokje runderbouillon
- 1 tl suiker
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
Instructies
- Snij de uien in halve ringen.
- Snij het vlees in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter en bestrooi het met peper en zout.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan.
- Voeg na een paar minuten ook de uien toe.
- Zodra het vlees mooi bruin is gekleurd zet je het vuur wat lager en voeg je de bloem toe.
- Laat de bloem een minuutje meebakken terwijl je alles goed blijft omscheppen.
- Voeg het bouillonblokje en ongeveer een halve liter water toe.
- Het vlees moet net onder staan.
- Voeg vervolgens ook de azijn, suiker, kruidnagel en de laurierblaadjes toe.
- Laat de hachee aan de kook komen stoof het in ongeveer 3 uur gaar.
- Dit doe je met de deksel schuin op de pan op het laagst mogelijke vuur.
- Roer de hachee regelmatig door om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Voeg indien nodig af en toe een klein scheutje water toe.
- Haal de kruidnagels en laurierblaadjes voor het opscheppen uit de hachee.
- En maak hem indien nodig verder op smaak met peper en zout.
- Lekker met aardappels (of rijst) en rode kool.
- Recept van projectgezond.nl.
Note!
Tips – Heb je weinig tijd of ben je niet zo gek op ‘draadjesvlees’? Dan kun je dit gerecht ook maken met kipfilet. In dat geval is een half uurtje stoven voldoende. – Appel is ook lekker in dit gerecht, snij deze in blokjes en stoof ‘m de laatste tien minuten mee.
Reageer op dit onderwerp