
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappel, geschild, in blokjes
- 100 ml warme melk
- 2 eetl. olie of
- 2 eetl. boter
- 600 g preien, fijngesneden, gewassen
- 1 eetl. verse Provençaalse kruiden, grof gehakt
- 2 sneeën wit brood
- 200 g oude kaas, in kleine blokjes
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- nootmuskaat
- 1 teentje knoflook, geperst
Instructies
- Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Giet ze af en stamp ze fijn met de melk.
- Verhit intussen de olie en fruit hierin de prei met de kruiden circa 5 minuten tot de prei zachter is, maar nog wel frisgroen.
- Rooster de boterhammen lichtbruin en laat afkoelen.
- Schep de prei, kaas en de helft van de peterselie door de warme puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Verkruimel het geroosterde brood en meng met de knoflook en de rest van de peterselie. Bestrooi de stamppot met dit kruim.
- Lekker met in boter gebakken stukken appel.
Reageer op dit onderwerp