
Ingrediënten
- 500 g magere runderlappen, in blokjes
- 60 ml olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theel. komijnpoeder (djinten)
- 1 theel. korianderpoeder (ketoembar)
- 1 theel. kaneelpoeder
- 1 rode peper, in stukjes, zonder zaadjes
- 1 winterwortel, geschild, in stukken
- 2 grote tomaten, in stukken
- 1 eetl. cacaopoeder
- 250 ml vleesbouillon
- 400 g kidneybonen, afgespoeld, uitgelekt, blik
Instructies
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan.
- Fruit de ui en knoflook in het bakvet. Schep de komijn, koriander, kaneel, rode peper en wortel erdoor en bak even mee.
- Schep de tomaat en cacao erdoor en bak 3-4 minuten.
- Schep het vlees terug in de pan, giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Laat op een lage stand circa 2 uur zachtjes stoven.
- Roer circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de bonen erdoor en verwarm mee.
Reageer op dit onderwerp