
Ingrediënten
- 700 g groene kool
- 50 g blanke rozijnen
- 1 kg kruimige aardappel, geschild
- 400 g gehakt
- 30 g pijnboompitten
- 3 el olie
- 300 g tomaten
- 5 g verse munt
Instructies
- Maak de kool schoon.
- Verwijder de buitenste harde bladeren.
- Snijd de kool in parten, verwijder de stronk en de harde kern en snijd de kool in reepjes.
- Was de kool.
- Wel de rozijnen in heet water.
- Kook de aardappelen in een laagje water in 20 minuten gaar.
- Meng het gehakt met zout, peper, (een mespunt kaneel), rozijnen en pijnboompitten en draai er 12a16 kleine ballen van.
- Verhit de olie in een koekenpan of braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin.
- Snijd de tomaten in stukjes of pureer ze in een keukenmachine en doe ze in de pan.
- Laat het gehakt in ca. 10 minuten gaar worden.
- Kook de kool in een laagje water in 12-15 minuten gaar.
- Snijd de munt in reepjes en roer door de tomatensaus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Stamp de aardappelen fijn met wat warm kookvocht (of een scheutje warme melk).
- Giet de kool af en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de kool, de gehaktballetjes met saus en de aardappelpuree over 4 borden.
Reageer op dit onderwerp