
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g andijvie
- 200 g tomaten
- 4 speklapjes
- 3 tl kerriepoeder
- grove mosterd
- zonnebloemolie
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water ca. 20 minuten gaar.
- Afgieten.
- Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
- Was de andijvie.
- Snijd de andijvie in reepjes, de tomaten in partjes en de speklapjes elk in drieen.
- Droog de andijvie in een sladroger of schone theedoek.
- Wrijf de stukjes speklap in met 1 tl kerriepoeder.
- Bak de speklapjes in een droge koeken pan in ca. 12 minuten op een vrij hoog vuur knapperig en bruin.
- Keer ze tussentijd heel vaak om zodat ze niet te donker worden.
- Bestrijk de stukjes speklap als ze klaar zijn aan beide kanten met mosterd en bak ze om en om nog 1 minuut.
- Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de ui met 11/2 tl kerriepoeder 3 min.
- Voeg de tomaatjes en de andijvie toe en roerbak ze 3-4 minuten mee.
- Verdeel de roergebakken andijvie met tomaat, gekookte aardappels en speklapjes over 4 borden.
- Bedruppel de aardappelen met een heel klein beetje van het bakvet van de speklapjes en bestrooi ze met wat zwarte peper.
Reageer op dit onderwerp