Wat eten wij vandaag: Pittige riblapjes met rode en witte bonen


Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Wat eten wij vandaag: Pittige riblapjes met rode en witte bonen

Wat eten wij vandaag: Pittige riblapjes met rode en witte bonen Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 eetl. olijfolie of
  • 3 eetl. arachideolie
  • 1000 g runderriblappen, in grote dobbelstenen
  • 2 eetl. bloem
  • 1 winterwortel, in plakken
  • 2 uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 70 g tomatenpuree, blikje
  • 150 ml rode wijn
  • 400 ml runderfond of, pot
  • 400 ml vleesbouillon van tablet
  • 400 g gepelde tomaten, blik
  • 2 rode pepers, in stukjes, zonder zaadjes
  • 400 g kidneybonen, blik
  • 370 ml witte bonen, pot

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin het vlees, bestrooid met bloem, rondom bruin. Voeg zout en peper toe. Schep het vlees uit de pan.
  2. Bak de wortel, de ui en de knoflook 3 minuten in het bakvet. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee.
  3. Doe het vlees weer in de pan, giet de wijn, de fond, de gepelde tomaten met sap en de rode pepers erbij en breng aan de kook.
  4. Zet de pan afgedekt 2,5 uur in de oven. Roer af en toe om.
  5. Verwarm de bonen, giet ze af en serveer ze bij de riblapjes.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin