
Ingrediënten
- 1 kg aardappel
- 300 g boerenkool, gesneden
- 125 g magere spekblokjes
- 2 uien
- 100 ml melk
- natuurazijn
- 1 rookworst
Instructies
- Pel en snipper de uien.
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze met een beetje zout in ca. 20 minuten gaar.
- (Volg bij diepvriesboerenkool de aanwijzingen op de verpakking).
- Bak de spekblokjes uit.
- Schep de uisnippers erbij en bak het geheel nog enkele minuten.
- Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de melk.
- Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot een smeuïge puree.
- Giet ook de boerenkool af en meng deze met de ui, de azijn en het bakvet door de puree.
- Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
- Schep de stamppot op 4 borden, verdeel de uitgebakken spekblokjes erover en bekroon de stamppot met de rookworst.
Reageer op dit onderwerp