
Ingrediënten
- 300 g magere runderlappen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 preien
- 5 tomaten
- olijfolie
- 1,5 el kerriepoeder
- 800 g kidneybonen
- 4 el zure room
- 4 el verse koriander, grof gehakt
Instructies
- Snijd het vlees in kleine stukjes.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Snijd de preien in smalle ringen en de tomaten in stukjes.
- Verhit een scheutje olie in een diep soeppan en roerbak hierin het vlees 4 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de kerrie, uien, knoflook en 4/5 van de prei toe en roerbak nog 3 minuten.
- Roer de tomaten erdoor.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Schenk er 1 l heet water bij en breng aan de kook.
- Zet de pan op het allerlaagste vuur.
- Laat de soep 2-3 uur op een heel laag vuur trekken tot het vlees gaar is.
- Giet de bonen af en spoel ze af.
- Voeg ze op het laatst met de rest van de prei aan de soep toe, controleer of er nog peper of zout bij moet en kook nog 10 minuten.
- Schep de soep in 4 borden of grote kommen, schep er een lepel zure room op en bestrooi met de koriander.
- Serveer met volkorenbrood of warme tortilla’s.
Reageer op dit onderwerp