
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 2 eetl. olijfolie
- 200 g kipfilets, in blokjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- 25 g pijnboompitten
- 1 eetl. oregano
- mespunt kaneelpoeder
- nootmuskaat
- 50 g rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
- Bestrijk de schil met olie en dek af met aluminiumfolie. Bak circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen onder het folie.
- Maal intussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Schep het meeste vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat nog minimaal 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
- Hak het verwijderde vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
- Voeg de pijnboompitten en oregano toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen en voeg samen met het fijngehakte vruchtvlees, de specerijen en rozijnen toe aan het gehakt.
- Kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
- Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul met het kipmengsel. Bestrijk met olie en bak de aubergines in de oven in circa 30 minuten gaar.
Note!
Tips: Dit gerecht is lekker met rijst of aardappels uit de oven.
Reageer op dit onderwerp