
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 4 ansjovisfilets, fijngehakt, blik
- 60 g Parmezaanse kaas, grof geraspt
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl mosterd
- 2 el wittewijnazijn
- 5 el mayonaise
- 8 bieten, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 2 kropjes little gem of, grof gesneden
- 1 krop romainesla, grof gesneden
- 200 g gerookte zalm
- 0,5 bosje bieslook, fijngehakt
Instructies
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en laat helemaal uitlekken.
- Meng de ansjovis met 50 gram van de Parmezaanse kaas, de knoflook, mosterd, azijn en mayonaise. Meng driekwart van deze dressing met de bietjes, ui, sla en quinoa.
- Meng goed zodat de salade mooi roze wordt. Verdeel de salade over borden en leg de gerookte zalm erbij.
- Verdeel de rest van de dressing over de salade en garneer met flinters van de overige kaas en de bieslook.
Reageer op dit onderwerp