
Ingrediënten
- 4 schouderkarbonades
- peper en zout
- 500 g vastkokende aardappels
- 500 g wortels
- 1 citroen
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el mosterd
- 50 ml vleesbouillon
- 2 el bieslook, gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C.Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Schil de aardappelen en snij deze in plakjes.
- Schrap de wortel en snij ook deze in plakjes.
- Kook de aardappel- en wortelplakjes 5 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht.
- Meng 4 eetlepels olijfolie met zout, peper, knoflook, 1 tl citroenrasp en 1 el citroensap.Leg de aardappel- en wortelschijfjes dakpansgewijs in de ovenschaal en bestrijk ze met het oliemengsel.
- Giet de rest eroverheen.
- Zet de schaal 15-20 minuten in de oven tot de inhoud goudbruin is.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de karbonades aan beide kanten 3 minuten.Meng 1 eetlepel citroenrasp en1 eetlepel sap door de mosterd.
- Voeg de bouillon bij de karbonades en laat ze nog 5 minuten garen.
- Serveer het vlees met de citroenmosterd er apart bij en met de wortelgratin, bestrooid met bieslook.
- Neem in plaats van karbonades magere varkenslapjes.
Reageer op dit onderwerp