Ingrediënten
- 1,5 l visbouillon
- 600 g zalmfilets, in 4 stukken
- 400 g bloemkolen
- 250 g tagliatelle
- 2 kleine rode uien
- 75 g hazelnoten
- 10 takjes groene kruiden
- 1 citroen
- 8 el mayonaise
- 2 kropjes little gem
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook.
- Leg de zalm in het vocht, zet het vuur direct uit en laat staan tot het lauw of koud is.
- De zalm is dan mooi gaar.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Kook ze in ruim kokend water met wat zout beetgaar (4-6 minuten).
- Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snijd de uien in smalle ringen.
- Hak de hazelnoten en de kruiden grof.
- Halveer en pers de citroen.
- Meng de hazelnoten met de helft van de mayonaise, 1-2 el citroensap en wat peper.
- Meng de rest van de mayonaise met een paar eetlepels van het koude kookvocht van de zalm en wat citroensap.
- Schep deze dressing door de bloemkool.
- Voeg de uien toe.
- Haal de blaadjes sla los.
- Meng de blaadjes sla met de bloemkool en uiensalade.
- Verdeel over 4 borden.
- Schep de tagliatelle erbij.
- Leg de zalm daarop en schep de hazelnootmayo erover.
- Bestrooi met peper, wat zout en de groene kruiden.