Ingrediënten
- 450 g aardappelschijfjes, koelvers, voorgekookt
- 1 bloemkool
- 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes
- 2 vleestomaten, gepeld, in partjes
- 1 krop ijsbergsla
- 250 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in reepjes
- 1 citroen
- 2 eetl. munt of, voor de dressing
- 2 eetl. koriander, voor de dressing
- 250 ml magere yoghurt, voor de dressing
- 2 eetl. arachideolie of, voor de dressing
- 2 eetl. zonnebloemolie, voor de dressing
- 0,5 theel. komijnpoeder (djinten), voor de dressing
- 1 theel. kerriepoeder, voor de dressing
Instructies
- Kook de aardappels 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze met zout 4-6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt, 800 Watt 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over. Houd wat loof van de bosui apart voor garnering.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes.
- Schik de salade op de reepjes ijsbergsla. Verdeel de kipreepjes erover. Strooi er uitjesloof over en leg er partjes citroen bij.
Reageer op dit onderwerp