Ingrediënten
- 3 rode uien
- 100 g gedroogde abrikozen
- 300 g gele rijst
- 3 el olijfolie
- 900 g spinazie, gewassen
- 170 g ongezouten cashewnoten
- 3 tl kerriepoeder
- 2 tl kaneel
- 1 blik kikkererwt
- koriander
Instructies
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Snijd de abrikozen in stukjes.
- Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de ui, abrikozen en cashewnoten 3 minuten.
- Voeg de kerrie en kaneel toe, bak kort mee.
- Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat alle blaadjes zijn geslonken.
- Schep de warme rijst en de uitgelekte kikkererwten door de spinazie en warm goed door.
- Breng op smaak met wat peper en zout.
- Verdeel de roergebakken spinazie over 4 borden.
- Bestrooi eventueel met nog wat kaneel en fijngesneden verse koriander of munt.
Opmerkingen
Tip: Geen fan van koriander? Gebruik dan munt.
Reageer op dit onderwerp