
Ingrediënten
- 1 l kippenbouillon
- 1 eetl. sambal oelek
- 500 g kipdijfilets of
- 500 g kipfilets
- 200 g sugarsnaps
- 150 g mihoen
- 250 g wortels, in smalle reepjes
- 75 g wasabinootjes
- 2 limoenen, in partjes, om te garneren
- 2 eetl. koriander, grof gehakt, voor de dressing
- 3 eetl. zonnebloemolie, voor de dressing
- 1 eetl. sesamolie, voor de dressing
- 1 limoen, rasp en sap, voor de dressing
- 1 eetl. sojasaus of, voor de dressing
- 1 eetl. ketjap manis, voor de dressing
Instructies
- Verhit de kippenbouillon met de sambal en kook hierin de kip in circa 15 minuten gaar. Kook de sugarsnaps in 3-4 minuten beetgaar, giet ze af en spoel koud water erover.
- Neem de kip uit de pan, laat iets afkoelen en trek het vlees met 2 vorken in stukjes uit elkaar.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel koud water erover en laat uitlekken.
- Houd 1 eetlepel koriander apart en meng de rest van de ingredieÌnten voor de dressing door elkaar. Schep de kip met de sugarsnaps, wortel, mihoen en dressing door elkaar.
- Bestrooi de salade met de rest van de koriander en de pittige nootjes. Garneer met partjes limoen.
Note!
Tips: 1. Vervang de kip in dit recept door varkenshaas. 2. Bestrooi de salade met geroosterd sesamzaad in plaats van nootjes.
Reageer op dit onderwerp