Wat eten wij vandaag: Aspergegratin


Aspergegratin

Wat eten wij vandaag: Aspergegratin

Wat eten wij vandaag: Aspergegratin Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 16 witte asperges
  • 500 ml room
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 tl tijm
  • 250 g gruyère of, geraspt
  • 250 g jonge kaas, geraspt
  • eventueel 75 g magere spekreepjes
  • eventueel 1,5 peterselie, gehakt

Instructies

  1. Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
  3. Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
  4. Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
  5. Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin