
Ingrediënten
- 16 witte asperges
- 500 ml room
- 1 teentje knoflook, gepeld
- 1 tl tijm
- 250 g gruyère of, geraspt
- 250 g jonge kaas, geraspt
- eventueel 75 g magere spekreepjes
- eventueel 1,5 peterselie, gehakt
Instructies
- Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
- Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
- Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
- Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
- Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.
Reageer op dit onderwerp