Wat eten wij vandaag: Entrecote met spinazie


Entrecote met spinazie

Wat eten wij vandaag: Entrecote met spinazie

Wat eten wij vandaag: Entrecote met spinazie Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • peper en zout
  • 100 g bacon, in reepjes
  • 1 kg spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 g boter
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

  1. Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Bak de baconreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in enkele minuten knapperig.
  3. Roerbak de spinazie in een wok in enkele minuten nét gaar.
  4. Voeg tijdens het roerbakken de knoflook toe.
  5. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
  6. Druk het laatste vocht eruit.
  7. Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes naar gewenste gaarheid.
  8. De baktijd voor een rosé gebakken entrecote is ca. 3 minuten per kant.
  9. Verwarm de creme fraiche in de wok en schep de uitgelekte spinazie en de baconreepjes erdoor.
  10. Verdeel entrecotes en spinazie over de borden.
  11. Lekker met gekookte kleine aardappeltjes.

Reageer op dit onderwerp


Author: admin