Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep


Jambalaya-soep

Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep

Wat eten wij vandaag: Jambalaya-soep Uitprinten

Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theel. tijm
  • 0,5 courgette, in blokjes
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 1 rookworst, in plakjes
  • 2 eetl. bloem
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,2 l vleesbouillon of
  • 1,2 l visbouillon
  • 300 g diepvrieswokgarnalen, ontdooid
  • 2 eetl. peterselie
  • eventueel hete pepersaus

Instructies

  1. Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  2. Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  4. Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  5. Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?

Uw banner hier?

Author: admin